Καλησπέρα, και καλώς ήρθατε στην αναζήτηση για την Ατλαντίδα. Είμαι ο Στρατόριους, και θα είμαι ο οικοδεσπότης σας σε ένα επικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, πριν την καταγεγραμμένη ιστορία. Μαζί, θα ξετυλίξουμε τους μύθους και θα αποκωδικοποιήσουμε τα μυστικά που κρύβονται από πίσω, ώστε να βρούμε την τελική αλήθεια του ποιοι είμαστε τελικά.

Πριν όμως ξεκινήσουμε το ταξίδι, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω το δικό μου προσωπικό ταξίδι και πώς έφτασα έως εδώ.

Όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν απλώς ένα παιδί, τότε ήταν που έπεσε στα χέρια μου μια εγκυκλοπαίδεια σχετική με μυστήρια. Κατευθείαν μου τράβηξαν την προσοχή τα αρχαία μυστήρια, αρχαία Αίγπτος, πυραμίδες, Μάγιας, Αζτέκοι και όλες οι εκπληκτικές ερωτήσεις που τα συνόδευαν. Προσθέστε και το “Chariots of the Gods” του Erich von Däniken στην εξίσωση και εύκολα θα καταλάβετε πώς συνέχισε η ιστορία.

Τα χρόνια πέρασαν, διαβάζοντας διάφορα βιβλία και κείμενα από το διαδίκτυο, ντοκυμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές, έχοντας τους εξωγήινους ως την επικρατέστερη εξήγηση και απάντηση όλων αυτών των μυστηρίων.

Οφείλω να ομολογήσω ότι από ένα σημείο και μετά, δεν με έπειθε απόλυτα αυτή η απάντηση, παρόλο που ήταν η επικρατέστερη. Έλεγα στον εαυτό μου, “μα είναι δυνατόν, τόσο άχρηστοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι, ώστε τα πάντα να τα έχουν κάνει ντε και καλά οι εξωγήινοι; Τίποτε εμείς;”

Μέχρι που βρήκα το βιβλίο “Fingerprints of the Gods: The Evidence of Earth’s Lost Civilization” του Graham Hancock. Και ξαφνικά ανακάλυψα μια πιο ρεαλιστική εξήγηση όλων αυτών των θαυμάτων του παρελθόντος: ένας πολιτισμός ο οποίος έχει χαθεί από την ιστορία, αλλά έχει αφήσει παντού τα αποτυπώματά του.

Και το ταξίδι συνεχίζεται…. στην αναζήτηση για την Ατλαντίδα… 🙂

ΥΓ: Να σημειώσω εδώ πως δεν είμαι ακαδημαϊκός, ούτε “επίσημος” ερευνητής (εάν υφίσταται η έννοια του ερευνητή αρχής εξ’αρχής), είμαι ένας καθημερινός άνθρωπος που θέτει κάποια ερωτήματα.